ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
– Ημιμαραθώνιος: Κυριακή, 28-11-2021 στις 10:30
– Αγώνας Πόλης 5χλμ.: Κυριακή, 28-11-2021 στις 10:35

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Πλατεία Ξάνθης

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η διάθεση των πακέτων συμμετοχής (αριθμός με chip χρονομέτρησης και μπλούζα) θα γίνει από τη γραμματεία του αγώνα, που θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου.

Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς:
– Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 από τις 10:00 έως 19:00 και
– Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 από τις 08:30 έως 09:30

Για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής απαιτείται πέραν της επίδειξης ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) και η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με αναγραφόμενη ημερομηνία έως και 15 ημέρες νωρίτερα από την ημέρα του αγώνα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Δείτε τους Χάρτες των διαδρομών εδώ.

Ημιμαραθώνιος

Η διαδρομή ακολουθεί κυκλική πορεία σε άσφαλτο με κλίση ουδέτερη που την καθιστά ιδανική για ρεκόρ. Θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης της Ξάνθης και περιμετρικά αυτής με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης,  28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία. Η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη κατά IAAF-AIMS.

Αγώνας Πόλης 5.000μ.

Η διαδρομή ακολουθεί κυκλική πορεία σε άσφαλτο και θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Λεωφόρος Στρατού, Λευκίππου, Δράμας, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χλμ., στο 10ο χλμ., 15ο χλμ., στο 18ο χλμ. και στον τερματισμό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στην δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.

Οι παροχές κατά τη διαδρομή και στον τερματισμό είναι:

– Για τον Ημιμαραθώνιο,
Σταθμός 5 χλμ: Νερό.
Σταθμός 10 χλμ: Νερό, Τζελ, Μπανάνα.
Σταθμός 15 χλμ: Νερό, Ισοτονικό, Μπάρες.
Σταθμός 18 χλμ: Νερό, Ισοτονικό, Μπανάνα, Coca Cola.
Τερματισμός: Νερό, Μπανάνα.

– Για τον Αγώνα Πόλης των 5 χλμ,
Σταθμός 3 χλμ: Νερό.
Τερματισμός: Νερό, Μπανάνα.

 

ΠΕΡΙΣΥΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ
Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους μεταφέρει στον τερματισμό.

 

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου!
Η Oργανωτική Eπιτροπή του Aγώνα

Pin It on Pinterest

Share This