Η οργανωτική επιτροπή, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» και ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης αισθάνονται ιδιαίτερη χαρά για την αίσια έκβαση του φετινού αγώνα. Όπως και οι προηγούμενοι, έτσι και ο 7ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ξάνθης πέρασε στην Ιστορία.
Η επόμενη μέρα ξημέρωσε με συναισθήματα υπερηφάνειας και ικανοποίησης από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση. Τα φώτα αυτής της μεγάλης αθλητικής γιορτής έσβησαν και η κούραση του εγχειρήματος αντικαταστάθηκε από τη γλυκιά ανάμνηση της επιτυχίας του σε όλα τα επίπεδα.
Μετά από τη διετή αγωνιστική απραξία, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, ήρθε η στιγμή όπου περίπου 1000 δρομείς κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας κατέκλυσαν με απίστευτο ενθουσιασμό, ζωντάνια και παλμό από νωρίς την κεντρική πλατεία της πόλης μας. Στάθηκαν στη γραμμή εκκίνησης και έλαβαν μέρος στον Ημιμαραθώνιο δρόμο και στον αγώνα πόλης των πέντε χιλιομέτρων.
Ο κατάλληλος καιρός, το ενθαρρυντικό χειροκρότημα του κόσμου στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής, η παρουσία συλλόγων, η εύκολη και όμορφη διαδρομή περιμετρικά της πόλης «με τα χίλια χρώματα» συνέθεσαν την εικόνα και του φετινού αγώνα.
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος στον Ημιμαραθώνιο δρόμο τερμάτισαν συνολικά 311 δρομείς.Ως προς τις επιδόσεις, στους άνδρες πρώτος ήταν ο αθλητής Παπαδημητρίου Αντώνιος της ΣΔΥ Χαλκιδικής – Saukony που κάλυψε την απόσταση σε 01:16:07. Δεύτερος νικητής αναδείχτηκε ο Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος της JT Coaching με χρόνο 01:19:00 και τρίτος ο Νικολάου Κωνσταντίνος του ΠΑΟ με χρόνο 01:21:49.
Στις γυναίκες πρώτη αναδείχτηκε η Κωνσταντινοπούλου Βασιλική της Stoikos Running Team με επίδοση 01:25:34. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Σαρίσου Δημητριάδη Εμινέ με χρόνο 1:38:52 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Τσαφαρίδου Ζωή των Μαραθωνοδρόμων Σερρών.
Στον λαϊκό αγώνα των 5 χλμ τερμάτισαν συνολικά 511 δρομείς. Στους άνδρες ταχύτερος αναδείχτηκε ο αθλητής Ιατρουδέλλης Γεώργιος της One Step Beyond_Endurance Team με χρόνο 00:15:34. Ο Παπαδημητρίου Βασίλειος του ΟΦΟΑ Πατραϊκός τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 00:17:44 και τρίτος ο Βλαχάκης Γεώργιος του Kourkourikis Trainning Group με χρόνο 00:18:02. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μήλιου Αλεξάνδρα του Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης με χρόνο 00:20:49, δεύτερη η Ντουμπάκη Ανδριάννα του Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης με χρόνο 00:21:05 και τρίτη η Δάγκα Πηνελόπη του Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης με χρόνο 00:22:09.
Τις απονομές των νικητών και νικητριών των αγώνων έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης, ο δήμαρχος Ξάνθης, ο δήμαρχος Αβδήρων, ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού Cosmote E-Value και ο εκπρόσωπος του επίσημου χορηγού Sunlight. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των κατηγοριών του Ημιμαραθωνίου. Τέλος, τιμήθηκαν με ειδικά βραβεία η ομάδα της Sunlight ως η πολυπληθέστερη σε συμμετοχές και ο σύλλογος νεολαίας Κιμμερίων ως η πολυπληθέστερη εθελοντική ομάδα υποστήριξης του αγώνα.
Η μεγάλη επιτυχία του 7ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου Ξάνθης αποτελεί επιβράβευση των κόπων όλων των συντελεστών. Επίσης, μας επιτρέπει να έχουμε υψηλότερες προσδοκίες και να υποσχεθούμε ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις στο επόμενο ραντεβού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες, ειδικά αυτούς που ταξίδεψαν από πολύ μακριά, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και μετέδωσαν τη θετική ενέργειά τους.
Επίσης, δεν ξεχνάμε όλους τους αφανείς ήρωες, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η επιτυχία της διοργάνωσης. Αναφερόμαστε φυσικά στους 100 εθελοντές, οι οποίοι βρίσκονταν από πολύ νωρίς στις θέσεις τους, στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στις διασταυρώσεις, στα προκαθορισμένα σημεία κατά μήκος της διαδρομής, στην εκκίνηση και στον τερματισμό, στη γραμματεία και όπου αλλού ήταν χρήσιμοι, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους και προβάλλοντας τη συνεπή και ανιδιοτελή συμμετοχή τους.
Φυσικά αξίζει να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων των Κιμμερίων και των Πηγαδίων, οι οποίοι ενθάρρυναν την προσπάθεια των δρομέων με το ζεστό χειροκρότημά τους.
Ιδιαίτερη μνεία στην ιατρό Καζιμίροβα Ξένια για την εθελοντική συμμετοχή στην ιατρική κάλυψη των δρομέων συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους φορείς, στις εθελοντικές οργανώσεις και στους συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια έκβαση της διοργάνωσης. Ειδικότερα, ευχαριστούμε :
 την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Π.Ε.Ξάνθης, το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης για τη συνεργασία τους.
 τα τμήματα της Αστυνομίας και της Τροχαίας Ξάνθης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης για τη σημαντική συμβολή του στην ασφαλή διοργάνωση του αγώνα.
 τον Σύλλογο Νεολαίας Κιμμερίων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Ξάνθης, τον ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Ξάνθης “Πολυμήχανοι”, τους Προσκόπους Ξάνθης, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Δόξα Σταυρούπολης Ξάνθης και τον Σύλλογο Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»
 τους υπαλλήλους του τμήματος πρασίνου του Δήμου Ξάνθης.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που, παρά τις δυσκολίες της εποχής, βοήθησαν καθοριστικά:
 Τον μεγάλο χορηγό Cosmote E-Value
 Τον επίσημο χορηγό Sunlight
 Τους χορηγούς επικοινωνίας:
 ΕΡΤ3
 ΕΡΤ Κομοτηνή
 Nova radio 93.1
 Paradise radio 90.3
 Τους χορηγούς:
 The Espressonist
 Fagi – Φαγί online delivery
 Αφοι Τσίλογλου μηχανουργείο-κατασκευές
 Valsamis Catering
 Α.Σ. Λεύκιππος Ξάθης
 Caffeine-Roastery Superfoods
 Vourvoukeli Estate
 Pilion terra
 My Club Xanthi
 Οπτικα αρμεν
 Βιοκοσμος βιολογικά προϊόντα
 Δερμάτινα είδη imelde
 Εντομή Ο.Ε. Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις
 Ξενοδοχείο Natassa
 Ξενοδοχείο Nestos
 Ξενοδοχείο Ξανθίππειον
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα (https://www.democritushalfmarathon.gr/el/). Τις προσεχείς μέρες θα ακολουθήσει και η ανάρτηση όλου του φωτογραφικού υλικού που συγκεντρώθηκε στην ίδια ιστοσελίδα.
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» και ο Α.Σ. Διομήδης Ξάνθης πιστεύουν στον θεσμό του Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου και εργάζονται κάθε χρόνο προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης και καταξίωσής του.
Συνεπώς, θα παρακαλούσαμε τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή του μαζικού αθλητισμού να αποστείλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας του αγώνα είτε στο e-mail του συλλόγου (xanthirunners@gmail.com) είτε στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας του αγώνα (https://www.democritushalfmarathon.gr/el/epikoinonia/).
Ξάνθη, 30 Νοεμβρίου 2021
Η Οργανωτική Επιτροπή

Pin It on Pinterest

Share This