Η διαδρομή είναι σε άσφαλτο με κλίση ουδέτερη που την καθιστά ιδανική για ρεκόρ. Θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης της Ξάνθης και περιμετρικά αυτής με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 21.097,5 μέτρα
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ξάνθη
ΩΡΑ ΕΝΡΑΞΗΣ: 10:30 π.μ.
ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Κεντρική πλατεία Ξάνθης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
θα ακολουθήσει  κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης,  28ης Οκτωβρίου, πλατεία.
Η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη κατά IAAF-AIMS.  Δείτε το Διεθνές Πιστοποιητικό Μέτρησης του Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου.

Διαδρομή του Δημοκρίτειου ΗμιμαραθώνιουΥψομετρικό διάγραμμα της διαδρομής

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γενική κατηγορία
Κατηγορία ανδρών    Κατηγορία Γυναικών
<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60+  

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ
Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χλμ., στο 10ο χλμ., 15ο χλμ., στο 18ο χλμ. και στον τερματισμό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στην δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 25-11-2023 από τις 10:00 έως 19:00 και την Κυριακή 26-11-2023 από τις 08:30 έως 9:30.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

Pin It on Pinterest

Share This