Σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η επίσημη καταμέτρηση του Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου με την επίσημη μεθοδολογία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).

Την μέτρηση της διαδρομής την έκανε ο κος Δούσης Γεώργιος,  ο οποίος είναι ο επίσημα πιστοποιημένος μετρητής της AIMS/IAAF στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια του αυτή παραβρέθηκαν εκ μέρους των διοργανωτών του Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης, ο Έφορος κος Ξανθόπουλος Λεωνίαδας, ο Γραμματέας κος Βασιλειάδης Σεραφείμ και το μέλος του Δ.Σ. κος Κάννος Θεόδωρος. Η μέτρηση έγινε με ειδικό όργανο προσαρμοσμένο σε ρόδα ποδηλάτου, προηγήθηκε κατ΄ επανάληψη καλιμπράρισμα του μηχανισμού μέτρησης με ακρίβεια εκατοστών ανάλογα με την τρέχουσα θερμοκρασία και η διαδρομή επαναμετρήθηκε δύο φορές για την ελαχιστοποίηση του λάθους. Στην δεύτερη καταμέτρηση έγινε και η σήμανση ανά χιλιόμετρο, με καρφίδες στην άσφαλτο. Η πλήρης έκθεση με τα καταγεγραμμένα στοιχεία της μέτρησης θα διαβιβαστούν τις επόμενες ημέρες από τον κύριο Δούση στην AIMS (Association of International Marathon and Distance Races)  και στην IAAF (International Association of Athletics Federations) όπου στην συνέχεια επίσημα θα υπάρξει η πιστοποίηση της διαδρομής.

Ο κος Γιώργος Δούσης με την ιδιότητα του προπονητή, γνώστης πολλαπλών διαδρομών σε όλο τον κόσμο και ως παλιός δρομέας μεγάλων αποστάσεων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την διαδρομή του Δημοκρίτειου δρόμου, για το επίπεδο της, για την καλή ποιότητα της ασφάλτου και γενικά για μια γρήγορη διαδρομή όπου μπορούν να επιτευχθούν ρεκόρ.

Αγαπητοί δρομείς, την Κυριακή 27/11/2016 και ώρα 10:30 π.μ. ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος λαμβάνει και επισήμως χιλιομετρική αλλά και παράλληλα χρονομετρική υπόσταση έτσι ώστε όλες οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που θα γίνουν, να είναι επίσημα και διεθνώς αναγνωρισμένα.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας για μια όμορφη δρομική και αγωνιστική Κυριακή.
Καλή αντάμωση!

Από την Οργανωτική Επιτροπή

 

Pin It on Pinterest

Share This