ΕΚΚΙΝΗΣΗ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
Ώρες εκκίνησης:
Ημιμαραθώνιος COSMOTE e-Value: 10:30
Αγώνας πόλης Sunlight Group 5χλμ.: 10:35
Μαθητικός αγώνας 1000μ.: 13:00

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η διάθεση των πακέτων συμμετοχής (αριθμός με chip χρονομέτρησης και μπλούζα) θα γίνει από τη γραμματεία του αγώνα, που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου.

Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς:
– Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 από τις 10:00 έως 19:00 και
– Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 από τις 08:30 έως 09:30

Για τον Μαθητικό Αγώνα των 1000 μέτρων οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, Σάββατο 25/11/2023 από τις 10:00 έως 19:00 και Κυριακή 26/11/2023 από τις 08:30 έως 12:30.

Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή θα πρέπει απαραίτητα κατά την διάρκεια της εγγραφής, ο γονέας ή κηδεμόνας να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής του μαθητή-αθλητή.

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μη φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ημιμαραθώνιος COSMOTE e-Value
Η διαδρομή ακολουθεί κυκλική πορεία σε άσφαλτο με κλίση ουδέτερη που την καθιστά ιδανική για ρεκόρ. Θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης της Ξάνθης και περιμετρικά αυτής με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης,  28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία. Η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη κατά IAAF-AIMS.

Αγώνας Sunlight Group 5χλμ.

Η διαδρομή ακολουθεί κυκλική πορεία σε άσφαλτο και θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Λεωφόρος Στρατού, Λευκίππου, Δράμας, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία.

Μαθητικός Αγώνας 1.000μ.

Η διαδρομή είναι σε άσφαλτο και θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Μιχαήλ Καραολή, Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χλμ., στο 10ο χλμ., 15ο χλμ., στο 18ο χλμ. και στον τερματισμό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στην δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.

Οι παροχές κατά τη διαδρομή και στον τερματισμό είναι:

– Για τον Ημιμαραθώνιο,
Σταθμός 5 χλμ: Νερό.
Σταθμός 10 χλμ: Νερό, Τζελ, Μπανάνα, Ισοτονικό.
Σταθμός 15 χλμ: Νερό, Ισοτονικό.
Σταθμός 18 χλμ: Νερό, Μπανάνα, Coca Cola.
Τερματισμός: Νερό, Σάντουιτς, Καριόκα.

– Για τον Αγώνα των 5 χλμ,
Σταθμός 3 χλμ: Νερό.
Τερματισμός: Νερό, Μπανάνα, Καριόκα.

– Για τον Μαθητικό Αγώνα των 1000μ, θα παρέχονται στον τερματισμό Νερό και Ροδοπάκι (γάλα με κακάο).

 

ΠΕΡΙΣΥΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ
Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους μεταφέρει στον τερματισμό.

 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

 ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου!
Η Οργανωτική Επιτροπή του Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου Ξάνθης

Pin It on Pinterest

Share This